Din handlekurv er tom

Hva Ian Mitchell returnerer til college betyr for Blackhawks

19/04/2019 0
Etter å ha gått kort av et Frozen Four Championship med Denver, ble oppmerksomheten i Chicago vendt til forsvarsperspektør Ian Mitchell, og om han ville inngå en inngangsavtale med Blackhawks. Det føltes som om det var bare et spørsmål om tid før han ville gjøre det, men da dagene gikk, syntes det å være voksende spekulasjoner om at det ikke kan være tilfelle.
 
På onsdag gjorde Mitchell det offisielt og annonserte sin beslutning om å gå tilbake til college for sin junior sesong ved å utgjøre denne uttalelsen på Denvers nettsted:
 
"I de siste dagene siden vår sesong avsluttet, har jeg hatt muligheten til å reflektere over året og sesongen vårt team hadde. Det ble klart for meg at jeg ikke var klar til å være psykisk eller fysisk klar for å forlate Denver. tror dette er det beste stedet for meg å bli en bedre hockeyspiller, og som et lag har vi mulighet til å gjøre noe veldig spesielt neste år. Jeg vil takke Chicago Blackhawks organisasjonen for å være så støttende og respektfull for min beslutning om å forbli på skolen og fortsett min utvikling. Jeg gleder meg til neste sesong. "
 
Så hva betyr dette for Blackhawks?
 
For en, eliminerer den umiddelbart Mitchell fra ligningen for å lage 2019-20 Åpningsdag-rosteren selv om han kanskje er mest forberedt på de tre beste Blackhawks defensemen-prospektene som ikke har dukket opp i et NHL-spill ennå (Nicolas Beaudin og Adam Boqvist). Det er sannsynligvis et klokt trekk for sin langsiktige utvikling.
 
Men med Beaudin og Boqvist også i samme båt så langt som kanskje trenger litt mer tid til å utvikle seg, er det helt mulig at alle tre ikke kommer til NHL neste sesong. Som er bra. Blackhawks har alltid preget tålmodighet når det gjelder prospekter som utvikler seg i sitt eget tempo.
 
Men det setter Blackhawks i posisjon neste sesong der de kan bryte i flere unge forsvarere på en gang, avhengig av hvor de er i deres tidslinjer. Kanskje det er et godt problem å ha. Det avhenger også av antall roster flekker tilgjengelig, som er en samtale for en annen dag.
 
Når han går tilbake til college, presser Mitchell, en andre rundeplukk (nr. 57 totalt) i 2017, tilbake sin kvalifisering til å signere med Blackhawks til våren 2020. Og ja, det er for tidlig å begynne å lure på om Blackhawks kunne miste signeringsrettighetene dersom han returnerer til høyskole i seniorsesong og velger å gå til gratis byrå.
 
Klikk her for å laste ned den nye MyTeams App av NBC Sports! Motta omfattende dekning av lagene dine og stream Blackhawks enkelt på enheten din.